Διεθνείς Ναοί

«Ένας Ναός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ωφελούμε τα άλλα έμβια όντα –είναι η καλύτερη μορφή υπηρεσίας για το κοινό όφελος»                                                                                                                                       Σεβάσμιος Γκέσε Κέλσανγκ Γκιάτσο

Το Διεθνές Πρόγραμμα Ναών ιδρύθηκε από τον Σεβάσμιο Γκέσε Κέλσανγκ Γκιάτσο, που έχει το όραμα να δημιουργήσει ένα Καντάμ-πα Βουδιστικό Ναό σε κάθε μεγάλη πόλη στον κόσμο.

Ο στόχος του είναι να εισαγάγει δημόσια τη Βουδιστική Πίστη της Παράδοσης Νέα Καντάμ-πα και πιο συγκεκριμένα να παραδειγματίσει μέσω της βουδιστικής άσκησης και της υπηρεσίας για το όφελος όλων.

Αγνές Χώρες μέσα στον προβληματικό κόσμο μας
Οι Καντάμ-πα Βουδιστικοί Ναοί παίρνουν διάφορες μορφές. Μερικοί είναι παραδοσιακά χτισμένοι σύμφωνα με ένα ξεχωριστό σχέδιο που αναπτύχθηκε από τον Γκέσε Κέλσανγκ, βασισμένο σε παραδοσιακή Βουδιστική αρχιτεκτονική. Τέτοιοι ναοί είναι ο Ναός Πρότυπο στο Κέντρο Διαλογισμού Καντάμ- πα Μαντζούσρι στην Αγγλία και οι Ναοί στη Νέα Υόρκη και το Σάο Πάολο.

Άλλοι Ναοί έχουν προσαρμοστεί σε ήδη υπάρχοντα κτίρια που αποκτήθηκαν για να γίνουν Κέντρα Διαλογισμού Καντάμ-πα. Όπως για παράδειγμα οι Ναοί στο Τορόντο, τη Λεμάν, το Βερολίνο, τη Ζυρίχη, το Τέξας και τη Μελβούρνη. Ακόμα, άλλοι ναοί είναι ενσωματωμένοι μέσα σε Ξενοδοχεία Καντάμ-πα, όπως αυτός στο Λίμπουργκ της Ολλανδίας.

Οποιαδήποτε μορφή και αν έχουν, οι Ναοί Καντάμ-πα είναι ιερά μέρη. Ο καθένας μπορεί να τα απολαύσει ελεύθερα. Είναι Αγνές Χώρες μέσα σε αυτόν τον προβληματικό κόσμο, που ανοίγουν την πόρτα προς την εσωτερική ειρήνη για όσους τις επισκέπτονται.

«Οποτεδήποτε κάποιος Βουδιστής ή μη Βουδιστής βλέπει ένα Ναό ή μια εικόνα του Βούδδα δέχεται ευλογίες»  – Σεβάσμιος Γκέσε Κέλσανγκ Γκιάτσο

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Διεθνές Πρόγραμμα Ναών, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε, επισκεφθείτε τους Ναούς Καντάμ-πα.