Απομονώσεις διαλογισμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΤΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΩΝ

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ

3 – 9 Ιανουαρίου 2019

venuebig855

Αυτήν την εβδομάδα εντατικών διαλογισμών θα εξοικειωθούμε με τη σοφία των Παλαιών Καντάμ-πα και των διδασκαλιών του Βούδα, για να αποκτήσουμε την ικανότητα να μεταμορφώνουμε την καθημερινότητά μας. Θα έχουμε την ευκαιρία να διαλογιστούμε τέσσερις φορές την ημέρα κάθε μέρα σε καθοδηγούμενους διαλογισμούς από έναν έμπειρο δάσκαλο διαλογισμού.

Ο Δάσκαλος του Κέντρου είναι ο Καντάμ Κωνσταντίνος. Είναι μαθητής του Σεβάσμιου Γκέσε Κέλσανγκ Γκιάτσο από το 1994. Αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα Δασκάλου και διακρίνεται για την ειλικρίνεια, τη ζωντάνια και την απλότητά του, στον τρόπο που παρουσιάζει τις διδασκαλίες του Βούδα.

Διαβάζουμε στο Σύγχρονο Βουδισμό του Σεβάσμιου Γκέσε Κέλσανγκ Γκιάτσο:

Ακόμα και χωρίς να σπουδάζουν ή να ακούν το Ντάρμα, μερικοί άνθρωποι συχνά καταλήγουν σε παρόμοια συμπεράσματα με αυτά που εξηγούνται στις διδασκαλίες του Καντάμ Ντάρμα κοιτάζοντας τις εφημερίδες ή την τηλεόραση και κατανοώντας την παγκόσμια κατάσταση. Αυτό συμβαίνει επειδή το Καντάμ Ντάρμα συμφωνεί με τις καθημερινές εμπειρίες των ανθρώπων και δεν μπορεί να είναι ξεχωριστό από την καθημερινή ζωή. Καθένας το χρειάζεται για να κάνει τη ζωή του ευτυχισμένη και να της δώσει νόημα, προκειμένου να λύσει προσωρινά τα ανθρώπινα προβλήματά του και να έχει τελικά τη δυνατότητα να βρει αγνή και διαρκή ευτυχία, ελέγχοντας το θυμό του, την προσκόλλησή του, τη ζήλια, και ειδικά την άγνοιά του. […] Όμως, μέσω της άσκησης του Λαμρίμ, μπορούμε να μεταμορφώσουμε την εμπειρία μας όλων αυτών των μη-αγνοτήτων μέσα σε ένα πνευματικό μονοπάτι που μας οδηγεί στην αγνή και διαρκή ευτυχία της απελευθέρωσης και της φώτισης.

 

 

Πρόγραμμα

Κάθε ημέρα θα γίνονται τέσσερις διαλογισμοί, τις εξής ώρες:
Διαλογισμός 1: 10.00 – 11.00
Διαλογισμός 2: 11.30 – 12.30
Διαλογισμός 3: 17.30 – 18.30
Διαλογισμός 4: 19.00 – 20.00

Κάθε διαλογιστική περίοδος περιλαμβάνει προσευχές, οδηγίες σχετικές με το διαλογισμό και καθοδηγούμενο  διαλογισμό.

 

Πληροφορίες

  • Πού: Θησέως 12-14, Σύνταγμα (3ος όροφος)
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6937 50 10 87

Για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση, δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και αποστέλλοντάς την έγκαιρα στο  info@buddhism.gr.

ΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ