Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πρόγραμμα Θεμελίωσης

«Η κατανόηση και η εμπειρία του Ντάρμα που έχουμε αυτή την στιγμή είναι αρκετά επιφανειακή. Υπάρχει ένα μεγάλο κενό ανάμεσα στο πνεύμα μας και στο Ντάρμα, γι’ αυτό δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε το Ντάρμα στην καθημερινότητά μας. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Διότι, δεν μελετάμε συστηματικά σύμφωνα με ένα διαμορφωμένο πρόγραμμα. Εάν ασχολούμαστε με το Ντάρμα μόνο περιστασιακά, δεν πρόκειται να αποκτήσουμε ποτέ μια βαθιά και σταθερή εμπειρία. Γι’ αυτόν το λόγο, τα πνευματικά προγράμματα που προσφέρει η Παράδοση Νέα Καντάμ-πα είναι πολύ σημαντικά». – Γκέσε Κέλσανγκ Γκιάτσο 

Μελέτη του Βουδισμού

Το Πρόγραμμα Θεμελίωσης είναι ιδανικό για όποιον επιθυμεί να έχει μια δομημένη και συστηματική μελέτη των διδασκαλιών του Βούδα, του Ντάρμα. Σε κάθε κύκλο του Προγράμματος Θεμελίωσης ολοκληρώνουμε τη μελέτη ενός βιβλίου του Ντάρμα. Αυτήν την περίοδο μελετάμε το βιβλίο του Σεβάσμιου Γκέσε Κέλσανγκ Γκιάτσο Άξιο να Εμβαθύνεις. Το έργο αυτό είναι ένα σχόλιο του Σεβάσμιου Γκέσε Κέλσανγκ Γκιάτσο στο κείμενο Οδηγός στον Τρόπο Ζωής του Μποντισάττβα, του Σαντιντέβα.

Συμμετέχοντας σε αυτό το πρόγραμμα μαθαίνουμε ξεχωριστές μεθόδους. Μεθόδους που μας βοηθούν να εξαλείψουμε τις αρνητικές και να καλλιεργήσουμε τις θετικές καταστάσεις του πνεύματος μας. Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο να μεταμορφώσουμε την κουραστική και αγχώδη καθημερινότητά μας σε μια ευχάριστη, γαλήνια και δημιουργική εμπειρία ύπαρξης.

Για να παρακολουθήσει κάποιος το Πρόγραμμα Θεμελίωσης χρειάζεται αρχικά να έχει παρακολουθήσει το Γενικό Πρόγραμμα για ένα χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να συνεχίσει σε αυτό το Πρόγραμμα.

Κάθε μάθημα περιλαμβάνει προσευχές, διαλογισμό, επεξηγηματικά σχόλια και συζήτηση.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο του Κέντρου μας στο info AT buddhism.gr