Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Συνήθεις ερωτήσεις για τα μαθήματα διαλογισμού

Κάποιες συνήθεις ερωτήσεις για τα μαθήματα διαλογισμού:

Χρειάζεται να κάνω κάποια κράτηση για να έρθω στο μάθημα διαλογισμού;

Όχι, δεν είναι απαραίτητο. Για να μην ταλαιπωρηθείτε άδικα, ωστόσο, είναι καλό να ενημερωθείτε τηλεφωνικά ή μέσω της ιστοσελίδας για τυχόν ακύρωση κάποιου μαθήματος.

Πόση ώρα πριν από την έναρξη του μαθήματος διαλογισμού πρέπει να έρθω;
Είναι καλό να είσαστε στο χώρο τουλάχιστον 10 λεπτά πριν από την έναρξη του μαθήματος.

Δεν έχω διαλογιστεί ποτέ ξανά. 
Αυτά τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους ανεξάρτητα από την εμπειρία τους στο διαλογισμό.

Χρειάζεται να έρθω σε όλα τα μαθήματα διαλογισμού;
Δεν είναι απαραίτητο να έρθετε σε όλα τα μαθήματα διαλογισμού, γιατί κάθε μάθημα είναι αυτοτελές. Εάν θέλετε να αποκτήσετε μεγαλύτερη εμπειρία σχετικά με τον διαλογισμό, ωστόσο, καλό θα ήταν να παρακολουθήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα μαθήματα.

“Η σημασία της διακοπής της ροής των σκέψεων που διαταράσσουν το διαλογισμό, δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Το να διαλογιζόμαστε σωστά σημαίνει να εμποδίσουμε το πνεύμα να περιπλανιέται αφηρημένα, και να το τοποθετήσουμε έτσι ώστε να παραμείνει εστιασμένο σε ένα μόνο αντικείμενο. Εάν δεν έχουμε αντικείμενο διαλογισμού, το πνεύμα γίνεται σαν ένα πουλί που επιθυμεί να προσγειωθεί, αλλά δεν μπορεί να βρει καθόλου έδαφος για να το κάνει. Και εάν έχουμε ένα αντικείμενο αλλά το πνεύμα μας περιπλανιέται αλλού και παντού, αυτό είναι σαν ένα πουλί, που αφού προσγειωθεί στο έδαφος, δεν μπορεί να σταθεί σταθερά σε ένα μέρος. Είναι επομένως απαραίτητο να εγκαταλείψουμε τις πνευματικές διαταραχές, και μπορούμε να το κάνουμε αυτό μέσω του διαλογισμού της αναπνοής που περιγράφτηκε παραπάνω”.  Από το βιβλίο  Άξιο να Εμβαθύνεις του Σεβάσμιου Γκέσε Κέλσανγκ Γκιάτσο.

Εάν έχετε άλλες ερωτήσεις θα χαρούμε να τις απαντήσουμε, στο info@buddhism.gr